3/16/2012

Tom Hanks visited Vinyes Mortitx












The island of Mallorca, was chosen by Wachowsky brothers, during last November was becoming in a magnificent natural film set, used to record various scenes of their latest film creation, Cloud Atlas, starring Halle Berry and Tom Hanks .
During the break offered one of the days of recording on the Serra de Tramuntana (UNESCO World Heritage), U.S. actor Tom Hanks, a great lover of wine, took the opportunity to get close to the Mortitx wineries, visiting their facilities and tasting different and special wines produced there, surprising positively especially two of his most emblematic wines as pink wine “Flaires de Mortitx” and red wine “L'Ú”.
Flaires de Mortitx is an original and unique pink wine in its kind in Mallorca, made ​​from grapes from Tempranillo and Monastrell, it is a pale pink wine with floral and fruity aromas.
Moreover, l'Ú, probably the star of the Mortitx red wines, made from varieties such as Syrah, Merlot and Cabernet Sauvignon, and raised 20 months in French oak barrels, was awarded the Silver Medal in the World Contest in Brussels and in the Decanter World Wine Awards in 2009.
Visit mortitx wineyard official web page in http://www.vinyesmortitx.com/. 

La isla de Mallorca, elegida por los hermanos Wachowsky, se convirtió en el pasado mes de noviembre en un magnífico plató natural de cine, utilizado para la grabación de varias escenas de su última creación cinematográfica, Cloud Atlas, protagonizada por Halle Berry y Tom Hanks.
Durante el descanso que ofreció uno de los días de grabación en la Serra de Tramuntana (Patrimonio Mundial de la UNESCO), el actor estadounidense Tom Hanks, gran aficionado al vino, aprovechó para acercarse hasta los vinyedos y bodegas Mortitx, visitando sus instalaciones y catando los diferentes y particulares vinos que allí producen, sorprendiéndole positivamente en especial dos de sus creaciones más emblemáticas, el rosado Flaires de Mortitx y el tinto L’Ú.
Flaires de Mortitx se trata de un vino original y único en sus características en Mallorca, elaborado a partir de uvas de las variedades Tempranillo y Monastrell, se trata de un vino rosado pálido con aromas florales y frutales.
Por otra parte, l’Ú, probablemente la estrella de los tintos de Mortitx, elaborado con variedades como Syrah, Merlot y Cabernet Sauvignon, y criado 20 meses en barrica de roble francés, fue galardonado con la Medalla de Plata en el Concurso Mundial de Bruselas y en el Decanter World Wine Awards durante el año 2009.
Visita la página web oficial de Mortitx en www.vinyesmortitx.com.

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